Miia
Hei, Olen Miia Ylijoki, ihmis- ja eläinrakas kolmen lapsen äiti ja vapaa-ajallani meditoin, tunnemaalaan sekä työskentelen hevosten kanssa niin ratsain kuin maastakäsin. Työssäni olen erikoistunut kehon, hermoston ja mielen rentouttamiseen osana kokonaisvaltaista hyvinvointia, erityisesti kehotunneyhteyttä. Tämä pitää sisällään syvää rentouttamista, traumatietoisuuden kasvattamista ja turvallisen tilan luomista, jossa voi lempeästi kohdata tunteiden vuoristoratoja.

Matkani alkoi, kun perheessäni todettiin olevan nepsy-haasteita omaavia lapsia ja itse olin pinnistellyt selvitymistilassa jo vuosi kymmeniä jolloin totesin, että oli aika etsiä kokonaisvaltaista tukea koko perheelle. Lähdin opiskelemaan erilaisia kehon rentoutustekniikoita joogan, äänimaljojen sekä meditaatioiden avulla ja lopulta kohtasin tunnevyöhyketerapian.
Vuosi kymmenien kokemus sekä opinnot hermoston ylikuormitustilasta ja sen purkamisesta erilaisin keinoin, opettivat, että jo hyvin varhaisessa vaiheessa voidaan hermostoa sekä mieltä tukevilla ja rentouttavilla hoidoilla vähentää erilaisia kehotunneoireita. Voidaan mm. vähentää levottomuutta, ahdistusta ja impulsiivisuutta, kasvattaa keskittymis- ja sietokykyä sekä vähentää aistiärsykkeistä johtuvaa kuormitusta. Tämä puolestaan auttaa meitä kasvamaan ja elämään positiivisemman minäkuvan kanssa kohti tulevaisuutta ja elämää, joka on juuri itselle merkityksellinen.
Omien lasteni kohdalla opin myös, että Suomessa nepsy-oireisiin ei saa kovinkaan sujuvasti julkisesta terveydenhuollosta tukea ennen kuin lapsi on jo koulussa ja silloinkin jonot tutkimuksiin ovat pitkiä. Siksi hyödynnän omaa osaamistani ja autan muita, jo alle koulu ikäisiä lapsia sekä myös aikuisia, saamaan kokonaisvaltaista tukea haasteisiinsa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa vaihtoehtoisten hoitomuotojen kautta esim. aistijoogalla tai satujoogalla, äänimaljarentoutuksilla ja tunnevyöhyketerapian avulla.
Olen vamistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi 2016 Tampereen Yliopistosta ja harjoittanut joogaa jo pari kymmentä vuotta. Vuonna 2019 avasin oman joogayritykseni Paimioon. Viimeiset kuusi vuotta olen ohjannut joogatunteja yksilöille ja ryhmille erilaisissa retriiteissä, tilaisuuksissa sekä Paimion Kansalaisopistolla. Kävin äänimaljahoitajan koulutuksen keväällä 2024, koska halusin laajentaa rentoutuksen keinovalikoimaa joogaohjauksieni ohessa ja keväällä 2025 valmistun Yinjoogan ohjaajaksi. Joogapolkuni onkin vuosi vuodelta avannut ja syventänyt näkemystäni ihmisen hyvinvoinnista kokonaisvaltaisena kehon, mielen ja tunteiden hyvinvointina, kehotunneyhteytenä. Koen kehoyhteyden tasapainon olevan levollisen elämän ydin, josta käsin jokainen meistä voi ammentaa merkityksellisyyttä elämäänsä.

Joogan tuomasta kehotiedosta ja rentoutustaidoista huolimatta, huomasin toistuvasti eläväni ns. selviytymistilassa lapsiperhe arjessani ja jo pitkään ennen sitä. Halusin päästä eroon kiireestä ja kuormituksesta sekä kehon kipuoireiluista ja saavuttaa jälleen tasapainon ja levollisemman elämän. Tämän seurauksena aloitin Tunnevyöhyketerapian opinnot vuonna 2024, koska hoidoissa käyminen oli itselleni ratkaiseva hyvinvoinnin tekijä sekä huomasin myös nepsy-haasteisten lapsien hyötyvän vyöhyketerapiasta. Perheemme ei tarvinnutkaan enää sinnitellä päivästä toiseen vaan tavoitimme myös levon, ilon ja keveyden hetkiä. Tällä hetkellä olen opiskellut yli vuoden ajan ja toinen vuosi on vielä edessä Tunnevyöhyketerapian opintoja. Lempeän kehon keho- ja tunnevyöhyketerapian hoidot kuuluvat osaksi opintojani.

Toivoisin, että jokainen meistä voisi elää hieman kevyemmin ja juuri sellaista elämää, joka on itsellensä merkityksellistä. Missioni onkin tukea muita löytämään tie sisimpäänsä ja sitä kautta löytämään itselleen kestävää keveyttä ja levollisuutta arkeensa. Nuorimman lapseni sanoja lainatakseni elämän yksinkertaisesta ihmeellisyydestä: "Eikö olekin ihanaa, kun voi kulkiessaan hypähdellä ylös ilmaan ilman, että pelottaa mitä sitten tapahtuu".
